Ondanks dat ik nooit echt last heb van een probleemhuid, kan ik niet meer zonder deze alles-in-één-crème!

Ik ben vrij gezegend met een normale huid. Zo nu en dan eens een pukkeltje hier of daar en kan ook vrijwel overal tegen qua huidverzorging. Waar ik alleen eens in de zoveel tijd last van heb is van de een op andere dag een hele droge huid. Hoe het komt weet ik niet, soms is het in de zomer maar ook in de winter. Aan het weer ligt het dus niet. Maar wel heel vervelend. Vooral als je de deur uit moet en je make up in al die droge plekken gaat ophopen. Heel irritant, en het ziet er ook heel lelijk uit.

Voeding voor je huid

Ik heb van alles geprobeerd, van dure dagcrèmes voor de extra droge huid tot aan vaseline. Dat hielp vaak maar voor even, en na uur kwamen die droge plekken weer tevoorschijn. Tot ik een tijdje terug stuitte op de Weleda Skin Food, de naam zegt het al! Voeding voor je huid, dit klonk goed! Een crème speciaal voor de droge en ruwe huid. Ik had weer last van die plekjes dus kon het gelijk uitproberen.

Wanneer je dit op je huid smeert voel je direct dat het iets doet, de plekjes verdwijnen al voor een groot gedeelte en dat blijft ook een aantal uren zo na het smeren. Dit deden de andere crèmes uiteraard ook, maar met deze skin food blijft het toch echt wat langer weg. Handig is ook dat je gedurende de dag de crème over je make up kunt smeren. Wel gebruik ik de Weleda Skin food alleen voor kleine droge en rode plekjes, omdat het best een vette crème is en je hoofd anders behoorlijk gaat glimmen.
Na 2 dagen smeren zijn bij de meeste plekjes helemaal verdwenen. Wat bij andere producten soms wel weken duurde.

Handig is is dat de tube ook in een verpakking van 30 ml te verkrijgen is, ideaal dus voor in je tas. Zo heb je ‘m altijd bij je!

100% natuurlijk en proefdiervrij

Van de ingrediënten die erin zitten word ik ook blij. Amandelolie, bijenwas, goudbloemextract (calendula) en nog een hoop andere goede. Ja, er zit ook alcohol in. Normaal probeer ik dit zoveel mogelijk te vermijden maar de alcohol die Weleda gebruikt is 100% natuurlijk en bestaat uit bieten en planten. Het staat ook niet bovenaan in de lijst wat betekent dat er niet veel van inzit.

Verpakking

Voorheen zat zat het product in een aluminium verpakking, wat heel handig was omdat je zo het laatste beetje er zelfs nog uit kon krijgen. Na een paar keer gebruiken werd het wel heel lelijk, dat dan wel.
Maar sinds kort zit het product in een vernieuwde tube, die een stuk mooier blijft.

Alles-in-een crème

De crème is niet alleen handig voor droge en rode plekken, maar ook kun je ‘m gebruiken voor droge lippen of handen en ruwe nagelriemen. Een echte alles-in-één crème dus!

Je shopt de Weleda Skin food hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.