De zon schijnt weer vandaag, tijd om jezelf en de kids weer in te smeren!

Geen schadelijke filters

Vanaf het moment dat de drs. Leenarts zonnebrand in de schappen van de Etos kwam te staan ben ik fan. Daarvoor gebruikte ik al de billenzalf van dit merk, en nog steeds ben ik daar ook heel tevreden over.
De reden dat ik deze zonnebrandcrème graag wilden hebben is omdat er geen schadelijke stoffen in deze crème zitten, en het organische filters bevat.
Deze trekken in de bovenste laag van je huid waar het UVA en UVB licht geabsorbeerd wordt. Bij organische filters zijn de moleculen dusdanig groot dat ze niet verder je lichaam in kunnen komen.
Naast dat het niet alleen dus een verantwoorde crème is is hij ook nog heel praktisch omdat je ‘m voor het hele gezin kan gebruiken. Je hoeft dus geen aparte zonnebrand voor de kids en voor jezelf te kopen. En het heeft een ‘Huid Allergie Keurmerk’.
De kans op een allergische reactie of irritatie bij deze zonnebrandcrème is heel erg klein.
En wat ik heel fijn vind is dat het geen witte waas achter laat, goed uitsmeert en niet plakt!

Geen factor 50

De drs. Leenarts suncare bestaat alleen in factor 30, het verschil in bescherming tussen factor 30 en 50 is 1%. Factor 50 beschermt voor 98%, en factor 30 voor 97%.
De achterliggende reden hiervan is dat mensen die factor 50 gebruiken vaak langer in de zon liggen, en minder smeren omdat ze denken dat ze goed beschermd zijn en niet meer kunnen verbranden. Niets is dus minder waar. Het is dus erg belangrijk om vaak en dik te smeren.

Ook in handig klein formaat

In de zomer, en vooral op vakantie in het buitenland smeren wij de kinderen een paar keer per dag in, maar met dit soort dagen wil het er nog wel eens bij inschieten. Daarom heb ik 2 tubes aangeschaft, 1 grote voor thuis en voor dagjes weg. En een kleine tube voor in mijn tas, zodat ik het altijd bij me heb mocht de zon onverwachts gaan schijnen.
Ook heel handig om het uit te testen voordat je een grote tube aan wilt schaffen.

Waar te koop?

https://www.drleenarts.nl

24 Comments on Review – Drs. Leenarts Suncare

 1. Goede om uit te proberen! Ik ben me steeds bewuster van “slechte” zonnebrand crème’s, maar welke nu wel goed zijn weet ik nog niet helemaal. Ik zal deze ingrediënten lijst ook eens nalopen, klinkt goed!

 2. Ik gebruik bij voorkeur een dagcrème met een SPF (voor als ik heen en weer naar school loop). Ga ik op een terras zitten, in de tuin dan smeer ik met factor 30 (en toch 50 voor mijn gezicht. In verband met mijn melasma / pigmentvlekken. Ik voel mij daar beter bij). Op het strand idem. Ons dochtertje smeer ik in met factor 50, met een speciale zonnebrandcrème voor kinderen. Ik gebruik regelmatig La Roche Posay en Vichy. Fijne en ook gerenommeerde merken. Ook heb ik weleens die van de Hema gebruikt (heel goed uit de test gekomen).
  Overigens smeer ik heel regelmatig. Om het uur. Als we het water in en uitgaan idem.

  • Ja, er zijn zeker nog een hoop andere goede! Toevallig ben ik bij deze terecht gekomen en was heel tevreden dus vandaar dat wij m zijn blijven gebruiken.
   Maar in de vakantie als hij op is, kopen wij ook gewoon van een ander merk. Over La roche Posay heb ook goede verhalen gehoord. Bij mij gaat het echt om de filters die erin zitten. Daar let ik altijd op.
   Heel goed;) de meeste mensen smeren niet zo vaak, maar ik vind dat ook echt heel belangrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.