Ondanks dat de lente vandaag is begonnen wil ik toch even mijn favoriete netflix series met jullie delen. Na een lange dag werken vinden wij het hier af en toe heerlijk lekker languit op de bank te gaan liggen zodra de kids op bed liggen met netflix aan! Hieronder onze vijf favorieten!

Peaky Blinders.

Deze serie is vernoemd naar een criminele straatbende uit Small Heath, een achterstandswijk in Birmingham in de jaren twintig van de vorige eeuw.
Deze bende wordt gerund door de familie Shelby, die zich na de Eerste Wereldoorlog opwerkt in de Engelse onderwereld.
Het brein van deze familie is Tommy Shelby, en is net als zijn broers getraumatiseerd uit de oorlog gekomen en wordt zonder enige opleiding of hulp terug de samenleving in gedumpt.
Hij raakt verstrikt in een web van corrupte politiekorpsen, criminele rivalen, bolsjewieken en de toen nog jongen IRA.

You.

Dit best wel ‘creepy’ verhaal gaat over boekwinkelhandelaar Joe Goldberg, die geobsedeerd raakt door Beck, een schrijfster die de winkel in komt en een boek bij hem koopt.
Door dat zij betaald met een creditcard kan hij haar opzoeken, en voor je het weet staat hij als een soort van stalker voor haar huis. Ik zal niet teveel spoilers weggeven mocht je deze serie nog niet gezien hebben, maar Joe is een grote engerd, die iedereen die Beck, wat uiteindelijk zijn vriendin is geworden met alles controleert, en iedereen die dat saboteert uit de weg ruimt.

Dirty John.

Als je een gestoorde ex partner hebt kun je deze serie beter niet kijken.
Alhoewel we deze serie nog niet helemaal afgekeken hebben kan ik je nu wel al vertellen dat je deze gezien moet hebben.
De serie gaat over een vrouw genaamd Debra, die via een datingsite de charmante John leert kennen. Al snel merk je dat die John niet helemaal oke is, hij maakt rare opmerkingen naar de dochter van Debra, en je komt er dus al vrij snel achter dat deze man niet helemaal pluis is.
Nadat haar familie dit al snel inziet komt Debra er ook achter, alleen geeft Dirty John niet zomaar op!

Bodyguard.

Nee, niet de bodyguard met Whitney Houston maar de serie op netflix!
Deze serie gaat over begenadigde maar ook beschadigde oorlogsveteraan David Budd, die bij een speciale eenheid van de politie werkt. Hij promoveert tot lijfwacht de Britse Minister van binnenlandse zaken Julia Montague, die lijdt aan PTTS en huwelijksproblemen heeft. In de serie komt hij erachter dat alles wat Julia uitdraagt tegen zijn normen en waarden ingaat.
Deze serie is alles behalve voorspelbaar, en vanaf aflevering 1 laat je deze serie niet meer los.

Broadchurch.

Op het strand van Broadchurch wordt het lichaam gevonden van de 11-jarige Danny Latimer, de zoon van de beste vriendin van politie agente Ellie Miller.
Iedereen in het dorp is verdacht, en pas op het eind wordt bekend wie de moord heeft gepleegd. Deze serie is ook alles behalve voorspelbaar, en boeit van begin tot eind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.