Afgelopen zondag mocht Jesse voor zijn rapport nog een cadeautje uizoeken. Toevallig waren we vlakbij een Action en liepen daar even naar binnen.

Normaal gesproken lopen de jongens altijd gelijk naar de auto’s wanneer ze een speelgoedwinkel binnen lopen, maar omdat ze er hier al zoveel van hebben duwde ik ze een beetje in de richting van de boekjes en ander speelgoed.
Jesse zit nu in groep 4 en begint interesse te tonen in boekjes, en vooral het zelf lezen daarvan. Tussen alle leesboekjes die er lagen vond ik deze leuke atlas.

Ik liet het boek zien aan Jesse, vertelde wat er zoal in stond en meteen werd hij ook heel enthousiast! Dit hadden wij nog niet thuis..

Zoals je op de foto’s hierboven kunt zien is het een dik boek, met mooie kaft en mooie plaatjes erin. Als je hem openslaat zie je als eerste de wereldkaart, waarin word vermeld hoeveel landen er zijn en hoeveel inwoners de wereld telt. Verder in het boek komen de werelddelen aan bod, welke landen allemaal in dit werelddeel zijn, en de specifieke kenmerken van ieder land. Dit wordt allemaal op een erg leuke en speelse manier verteld.

Als je verder bladert kom je een paar pagina’s met stickers tegen, welke ze in de juiste delen moet plakken. Ook kunnen ze hier de vlaggen inkleuren. Spelenderwijs leren ze zo dus wat over alle landen van de wereld.
In het eerste deel wordt er vooral over landen en hun tradities verteld, en in het tweede deel van het boek komen de dieren en waar zij leven aan bod. Ieder deel heeft zijn eigen stickers ,en aan het einde van ieder deel vind je ook een quiz.
Al met al dus echt een super leuk boek waar kids heel veel van kunnen leren. Echt een aanrader dus, en dit voor nog geen 4 euro!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.